Bijziendheid (myopie) is een afwijking van het oog waarbij een min-bril nodig is om scherp te zien. Dit komt doordat de oogbol te lang is. Hierdoor valt het brandpunt van de lichtstralen die het oog in schijnen vóór het netvlies in plaats van erop en dit zorgt voor een onscherp beeld.
Myopie bij kinderen neemt over de hele wereld en ook in Nederland enorm toe. Het vermoeden bestaat dat dat wordt veroorzaakt doordat kinderen veel meer dan vroeger langdurig hun ogen scherp moeten stellen om dichtbij (op hun mobieltje bijvoorbeeld) te kunnen kijken. Veel buiten zijn ontspant de ogen en remt het verergeren van bijziendheid. Als hulpmiddel is de 20-20-2 regel bedacht: na 20 minuten dichtbij kijken minstens 20 seconden even ontspannen en 2 uur per dag buiten zijn.
Er wordt steeds meer bekend over de gevolgen van myopie op langere termijn. Zo zouden kinderen met -6 of hoger op latere leeftijd de kans van 1 op 3 hebben om ernstig slechtziend of blind te worden. Daarom hebben ook de glasleveranciers onderzoek gedaan en speciale glazen ontwikkeld die bij kunnen dragen aan het afremmen van de ontwikkeling van myopie bij kinderen.
Sinds kort zijn wij gecertificeerd om deze speciale glazen, SightGlass Vision, aan te mogen meten en te verkopen. De technologie achter SightGlass Vision is een doorbraak in de strijd tegen progressieve myopie bij kinderen:
● Unieke technologie die het contrast vermindert om de aslengtegroei bij myopie te vertragen.
● 59% reductie gemiddeld in myopie progressie, bij kinderen die fulltime de bril dragen gedurende 2 jaar.
● Effectief bij de jongste kinderen, in de leeftijd van 6-7 jaar, die de snelste progressie hebben.